γράφει ο Τάσος Σοφούλης
Η 21η Απριλίου αποτελεί το ''Πάσχα'' του εθνικιστικού - πατριωτικού χώρου στην Ελλάδα. Όμως οι εν Ελλάδι εθνικιστές αγνοούν πως το συγκεκριμένο καθεστώς δεν ήταν εθνικιστικό ούτε στην εξωτερική μα ούτε και στην εσωτερική πολιτική του.
Εθνικόν το αληθές: ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος σε συνάντηση με τους κορυφαίους εν Ελλάδι Σιωνιστές της στοάς Μπενέ Μπερίτ ...
Η επταετία υπήρξε νέο-φιλελεύθερο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο είχε μια έντονη αντικομμουνιστική ρητορική λόγω του ψυχρού πολέμου αφενός και αφετέρου της πρόσδεσης μας στο δυτικό άρμα το οποίο την εποχή εκείνη ορίζει ως ελεύθερο κόσμο τον δυτικό φιλελευθερισμό εναντίον του πραγματικά ανελεύθερου κομμουνισμού.
Η Απριλιανή επταετία ήταν μια Αμερικανόστροφη έκφραση του στρατού όπου στο όνομα του ανύπαρκτου ''κομμουνιστικού κινδύνου'' έκανε πραξικόπημα ανατρέποντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση που είχε τοποθετηθεί μετά τα Ιουλιανά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1964 είχε κρατήσει αναμφισβήτητα πατριωτική στάση στο κυπριακό λέγοντας στον Αμερικανό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον ''πως αν οι Τούρκοι ανοίξουν τις πόρτες του φρενοκομείου δεν θα διστάσουμε να μπούμε μέσα'' συνεπώς ο Παπανδρέου μίλησε ανοιχτά για ελληνοτουρκικό πόλεμο σε περίπτωση εισβολής στην Κύπρο από την Τουρκία. Επίσης τότε στον στρατό υπήρχαν δύο τάσεις: ο ΑΣΠΙΔΑ και ο ΙΔΕΑ ο πρώτος αποτελούταν από Παπανδρεικούς αξιωματικούς και ο δεύτερος από βασιλόφρονες και αντικομμουνιστές συνταγματάρχες.
Ας μην ξεχνάμε πως η πρώτη δουλειά της επταετίας ήταν να αποστρατικοποιήσει την Κύπρο και να αποσύρει την ελληνική μεραρχία από το νησί αφήνοντας το γυμνό απέναντι στην τουρκική βουλιμία. Το 1972 ο Παπαδόπουλος σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ είχε πει πως ''πρέπει να πεισθούν οι δύο κοινότητες εις την Κύπρο πως δεν θα έλθουμε σε πόλεμο για χάρη τους''. Εν συνεχεία, τόνισε πως η ομοσπονδία Ελλάδος και Τουρκίας είναι μονόδρομος επειδή είμαστε μικρά κράτη. Δηλαδή η κακομοιρίκη και μικροελλαδική πολιτική που διατυμπανίζουν οι απόστολοι του μαρασμού σήμερα και ταΐζουν το επιχείρημα Καζάν Καζάν της Αγκυρας.
για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ ...
https://www.youtube.com/watch?v=emMRseGYXhs
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνέντευξη Βασιλείου Μιχαλόπουλου για την Νότια Αφρική
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες δεν είπαμε για χθες
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρόβλημα με την 21η Απριλίου δεν είναι τόσο όσα έκανε, αλλά όσα ΔΕΝ έκανε. Χαίρομαι που το βλέπω στο άρθρο, γιατί το έχω γράψει πολλάκις και λέω και προσωπικά σε συζητήσεις ότι οι άνθρωποι ήταν απλά ακροδεξιοί. Ακόμα και αν δεν το καταλάβαιναν ομνύαν στον Φιλελευθερισμό και στην Φιλελεύθερη Δημοκρατία. Μορφωμένοι επαρκέστατα ως μαθητές και ως αξιωματικοί τα παραδείγματα που έχει παρεθέσει ο Μάνος Χατζιδάκης είναι απόδειξη και με υψηλή νοημοσύνη, αλλά δεν ήταν επαναστάτες και δεν ήξεραν πως να ολοκληρώσουν μια επανάσταση. Δεν τους αδικώ βέβαια και τους δίνω το ελαφρυντικό ότι δεν ήταν εμείς σε πολιτική γνώση, ούτε είχαν αίσθηση του τι συνέβαινε στον κόσμο περί πολιτικής επανάστασης, πολιτιστικών πολέμων, Φουκώ, Πόππερ, Γκράμσι, Ρόουλς, Φιλελεύθερης Δημοκρατίας εναντίον ουσιαστικής Δημοκρατίας, νεωτερικότητας, Ρουσώ, "δικαιωμάτων" κοκ. Δεν έφταναν μέχρι εκεί η απλότητα του μυαλού τους και το μορφωτικό τους επίπεδο! Δεν ήταν αυτό που χρειαζόμαστε και σήμερα : επαναστατική εμπροσθοφυλακή και πολιτική διανόηση. Ήταν καλοί άνθρωποι και τους έφαγε η ευπρέπεια, η αστικότητα και ο "ανθρωπισμός" και μαζί με αυτούς έφαγε και το Έθνος μιας και τ' αποτελέσματα μας εξοντώνουν σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαραδέχομαι την αγάπη τους για την Πατρίδα, τ' αριστεία πολέμου τους και φυσικά ότι έπραξαν. Αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν μετά από εκεί. Για την μεραρχία δέχομαι τα επιχειρήματα που παραθέτει ο Χατζιδάκης όπως και για τα λαμόγια στο χακί. Εχει απαντήσει με δικό του βιβλίο για τα περί οικονομικών ατασθαλειών. Προσπαθώ απλά να είμαι αμερόληπτος στο θέμα και εκφράζω προσωπικές απόψεις. Δεν είμαι παντογνώστης.